Sedmicu nakon što je otvorio svoje igre svim pretplatnicima na Androidu, Netflix ih uvodi na iPhone i iPad širom svijeta. Korisnici sada mogu preuzeti igre iz App Store-a.

Ukoliko ste vlasnik jednog od ovih uređaja, od danas bi trebali vidjeti namjenski red u Netflix iOS i iPadOS aplikacijama iz kojeg možete odabrati igru ​​za preuzimanje. Oni koji imaju iPad mogu pronaći igre i kroz padajući meni kategorija.

Igre ćete moći pokrenuti iz Netflix aplikacije, bilo da ih otvorite odatle ili direktno na svom iPhone telefonu ili iPad-u. Naravno, moraćete potvrditi autentičnost svog Netflix naloga prije nego što možete igrati.

Početna linija igara je ista kao na Androidu. Postoje dva naslova Stranger Things, Stranger Things 1984 i Stranger Things 3, koje je Netflix počeo testirati u sklopu pretplate u Poljskoj u avgustu. Ostale tri su casual igre opšteg interesa: Shooting Hoops, Teeter Up i Card Blast.

Pojavili su se detalji i o još jednom naslovu koji uskoro stiže u biblioteku. Hextech Mayhem: League of Legends Story, koja će stići na Nintendo Switch i PC kasnije ovog mjeseca, prva je igra najavljena za Netflix nakon šireg predstavljanja igara na Androidu.

(Endgadget)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.