Jedna od strategija Netflix-a je ponuda jeftinije pretplatničke usluge koje bi uz sadržaj uključivale reklame

 

Nakon što je Netflix izgubio otprilike 200.000 pretplatnika u posljednjem tromjesečju uglavnom zbog zabrane dijeljenja profila, kompanija Reed Hastings počela je da razmišlja o načinu za povećanje prihoda i strategiji privlačenja novih i povratka starih korisnika.

Jedna od strategija je da se ponude jeftinije pretplatničke usluge koje bi uz sadržaj uključivale reklame.

Trenutno pregovaraju s nekim kompanijama i oglašivačima oko podrške reklamnog sadržaja koji će nesumnjivo da iskoriste ovu priliku da prikažu svoje reklame pred očima miliona Netflix-ovih pretplatnika.

Ali kako bi se kompanija Reed Hastings pobrinula za razvoj najefikasnijeg mogućeg alata moraju da sklopiti nekoliko saveza.

Prema pisanju CNBC-a, u tu igru ulazi Google, majstor u ciljanom oglašavanju. Takođe su se sastali s NBC Universalom i Rokuom kako bi postali finansijski partneri

Nema još najave cijena i načina naplate, niti potvrde kada bi ova jeftinija Netflix usluga s uključenim reklamama mogla da se pokrene. Sudeći po ranijim glasinama, očekuje se da bi to moglo biti prije kraja ove godine.

(PC Ekspert)

 

Dopada vam se  IT-mixer? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.