Da li će Netflix zahtijevati od korisnika da preuzmu igre za TV prije nego što budu mogli da ih igraju na svojim televizorima?

 

Netflix navodno testira igre za TV na svojoj platformi. Kako prenose strani mediji, programer Stiv Mozer pronašao je Netflix-ov skriveni kod koji se odnosi na igre koje se igraju na televizoru, kao i dodatni kod koji ukazuje na mogućnost korišćenja mobilnog telefona kao kontrolora za njihovo igranje.

Moser je takođe ranije pronašao naznake da tada predstojeći plan pretplate podržan oglasima možda neće imati gledanje van mreže. Ispostavilo se da je bio u pravu.

Netflix je lansirao iskustvo igranja na Android, iPhone i iPad 2021. Usluga striminga zahtjeva od mobilnih korisnika da preuzimaju igre iz App Store-a ili Google Play-a zbog pravila koja su postavili Apple i Google. Ali pošto je svrha ovih igara da povećaju angažovanje i zadrže korisnike, mogu se pokrenuti iz Netflix aplikacije i zahtjevati aktivnu pretplatu za pristup. U aplikaciji Netflix za TV, ove igre su primjetno odsutne.

Ostaje da se vidi kako kompanija namjerava da implementira igre na televizorima i da li će takođe zahtijevati od korisnika da preuzmu igre prije nego što budu mogli da ih igraju.

Potpredsjednik Netflix-a za razvoj igara Mike Verdu rekao je prošle godine da kompanija ozbiljno istražuje svoju ponudu igara i da želi da ponudi više od samo igara za televiziju.

Za sada će korisnici morati da se zadovolje onim što je dostupno na mobilnom uređaju. Trenutno, Netflix-ov katalog ima oko 55 dostupnih naslova, iako će tokom 2023. objaviti još 40 igara.