Netflix serije, filmovi i dokumentarni filmovi sada mogu da se ocjenjuju sa dva palca gore, što će pomoći algoritmu ovog servisa da korisnicima pruži bolje predloge novog sadržaja

 

Jedna od stvari koje su korisnici tražili od Netflix-a je da im da način da prilagode iskustvo korišćenja ove video usluge ili predloge sadržaja koji bi im se mogli svideti. Korisnici su do sada imali samo opciju palca gore-dole, odnosno da li im se sviđaju filmovi, serije ili dokumentarci ili ne.

Ali često su neke serije prosječne ili dobre i ne zaslužuju palac dole. Međutim, ako korisnici kažu da im se sviđa, Netflix-ov algoritam ne može znati da li im se samo sviđa sadržaj ili uživaju i žele da gledaju više sličnog sadržaja.

 

Dva palca gore za uživanje u filmu

 

Netflix kaže da su odgovorili na korisničke preferencije i uveli novi način da korisnici označe koliko su uživali gledajući film ili seriju. Palci dole i gore ostaju isti, ali sada sadržaj može da se označi sa – dva palca gore.

Razlika između jednog i dva palca gore je da li se korisnicim neki sadržaj “sviđa” ili ga “vole”, objasnila je kompanija.

Dobri filmovi će nastaviti da dobijaju jedan palac gore, dok će korisnici dati dva palca za sadržaj u kome su zaista uživali, pomažući Netflix-u da im daje bolje preporuke sadržaja u budućnosti.

Kako je za Business Insider rekla Christine Doig-Cardet, direktorka za inovacije proizvoda, korisnici sa ovom opcijom dobijaju još jedan nivo koji će im olakšati pronalaženje stvari koje vole, i nije isključila nove opcije koje bi mogle dodatno poboljšati preporuke o ovome. usluga.. Ipak, rekla je da opciju da se daju dva palca dole ne treba očekivati tako brzo, ako i uopšte.

Netflix je ranije ove godine predstavio još jednu opciju koju su korisnici dugo tražili. Moguće je ukloniti sa liste sadržaja koji korisnici nisu završili sa gledanjem, sadržaj koji ne žele da bude tamo ili koji više ne žele da gledaju na Netflix-u.

(Zimo)

 

Dopada vam se  IT-mixer? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.