Netflix PIN pomaže da svaki korisnik dobije preporuke na osnovu onoga šta voli da gleda

 

Jedna od karakteristika Netflix-a je ta što on s vremenom ima mogućnost učenja kakve emisije i filmove volite. To se temelji na onome što gledate, a s vremenom platforma može preporučiti filmove i TV emisije za koje pretpostavlja da vam se sviđaju. To je sjajno ako samostalno koristite Netflix, ali šta ako svoj nalog dijelite s članovima porodice?

Tamo dolaze korisnički profili, gde će svaki profil imati svoj niz emisija i filmova koji su individualno prilagođeni korisniku. Međutim, ako koristite tuđi profil, to može poremetiti njihove preporuke i zato je Netflix najavio novu funkciju koja će korisnicima omogućiti da zaštite svoje profile pomoću PIN koda.

Imajte na umu da to nije isto što i lozinka koju koristite za prijavu na svoj Netflix nalog. Umjesto toga, ovo je PIN dizajniran za pojedinačne Netflix profile. Ovo ne samo da će pružiti bolju roditeljsku kontrolu, već će također zaštititi vaš profil od zavaravanja od strane vaših kućnih prijatelja, prijatelja ili članova porodice.

Poboljšana roditeljska kontrola će također omogućiti roditeljima da filtriraju naslove na osnovu ocjene zrelosti u svojoj zemlji, tako da ne morate brinuti o svojoj djeci pomoću Netflix profila za gledanje emisija koje ne bi trebali. Te bi promjene već morale biti aktivne, pa pokrenite Netflix ako želite to provjeriti.

(IT mixer / Ubergizmo)

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.