Na video platformama kao što je YouTube ili medijskim aplikacijama poput VLC, korisnici mogu kontrolisati brzinu reprodukcije svojih video zapisa. Mogu usporiti video reprodukciju ili ubrzati. Dobra vijest za korisnike Netflixa je da ako ste se nadali da ćete dobiti takvu kontrolu, sa zadovoljstvom ćete saznati da se to upravo dogodilo .

Ako gledate Netflix na Androidu, kompanija je nedavno potvrdila da uvodi podršku za kontrolu brzine reprodukcije. To će korisnicima omogućiti da ubrzaju videozapise za 1.25x ili 1.5x, ili da usporavaju videozapise za 0.5x ili 0.75x. No, čini se da se te postavke neće ostati sačuvane i korisnici će morati ručno ubrzati ili usporiti svoje videozapise sa svakim gledanim videozapisom.

Netflix je zapravo testirao ovu opciju još 2019. godine i uprkos tome što djeluje pomalo banalno, neki su se autori zapravo protivili tome. Na primjer, glumac Aaron Paul i reditelji Braid Bird i Judd Apatow bili su neki od onih koji su bili protiv. Prema Apatowovom tvitu, on je smatrao da distributeri sadržaja ne bi trebali dobiti mogućnost da promijene način prezentacije sadržaja.

U izjavi koju je Netflix objavio za The Verge, portparol kompanije citiran je: „Također smo imali na umu zabrinutosti nekih stvaralaca. Zbog toga smo ograničili raspon brzina reprodukcije i zahtijevamo od članova da mijenjaju brzinu svaki put kada gledaju nešto novo – nasuprot fiksiranju njihovih postavki na osnovu zadnje brzine koju su koristili. „Za korisnike koji ne koriste Android, Netflix kaže da će početi testirati ovu opciju za svoje iOS aplikacije, kao i web verzije, pa očekujte podršku za te platforme kasnije.

(Ubergizmo)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.