„Kina razbija, Amerika će početi da gubi zbog svoje samodovoljnosti“, rekao je osnivač „Tesle“ i milijarder Elon Musk usred tenzija između dvije velike sile

 

„Kina razbija po mom mišljenju. Energija u Kini je sjajna“, rekao je Elon Musk na pitanje kako vidi tu zemlju.

Dodao je da „Kinezi nisu samodovoljni, kao što su Amerikanci, posebno u mjestima kao što su Njujork, San Francisko i okolina ili Los Anđeles.

Kako je rekao „američki pobjednički niz mogao bi uskoro da se završi“.

„Sjedinjene Države, a posebno Kalifornija ili Njujork, pobjeđuju već dugo. Kada dugo pobjeđujete, mislite da je to zagarantovano. I onda, kao sportski timovi koji osvoje prvenstvo više puta zaredom, postanu samodovoljni i počnu da gube“, rekao je Musk.

On se požalio i da „Tesla“ dobija najmanje državne potpore od svih američkih proizvođača automobila, prenosi Sputnjik.

Sa druge strane, kako je rekao, kineska vlada veoma podržava ovu kompaniju, ali ne na način kao što to čini kada su domaće firme u pitanju.

Ovakva izjava milijardera Elona Musk-a došla je u trenutku kada se Kina i SAD, dvije najveće svjetske ekonomije sukobljavaju po raznim pitanjima, od pandemije virusa korona, preko odnosa prema kineskom tehnološkom gigantu Huawei-ju, do najnovije varnice, kineske aplikacije Tik-tok.

(Sputnik news)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.