Popularnost serije pojačala je igranje igre The Witcher 3 ​​na Steamu i Twitchu

 

Netflixova serija The Witcher je zaista popularna, barem prema kompaniji – smještena je u prvih deset najpopularnijih serijalskih izdanja ove godine, uprkos debitiranju prije otprilike sedmicu i po. To daje igrama Witcher ogroman vjetar u leđa na Twitch i Steam servisima.

Kotaku je jučer izvijestio da je na Steamu, The Witcher 3: Wild Hunt – sjajna igra – postavio novi rekord broja aktivnih igrača, s 94.000 ljudi koji su igrali igru, a koja je izašla prije četiri godine. To je skok od 93 odsto u odnosu na mjesec ranije.

Na Twitchu skok je bio jednako velik. Prema Twitchmetrics-u, The Witcher 3 imao je vrhunac od 31.000 gledalaca samo ove sedmice; u oktobru, igra je dnevno imala oko 400 gledatelja. To je dovoljno da se igra učinila 63. najpopularnijom na Twitchu ovog mjeseca, a 45. najviše streamingom.

Netflixova verzija priče zasnovana je na originalnom nizu fantastičnih romana, koji je napisao poljski autor Andrzej Sapkowski, i u kojem se nalazi veliki glumac Supermena Henry Cavill koji glumi jednako velikog vještica, Geralt iz Rivia. To je najnoviji primjer kako popularnost djeluje sada: kreativni radovi su u stalnom međusobnom razgovoru, što znači da se vrhunac pažnje bilo gdje prevede na svako drugo mjesto na kojem je stvaranje dostupno. Živio Geralt, ma gdje bio. Više o seriji The Witcher (Vještac) pročitajte u prošlim tekstovima.

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.