Do nedavno se odvijala utrka za stvaranje pametnog telefona s najvećom mogućom rezolucijom. U jednom trenutku je izgledalo kao da možemo očekivati ​​da će pametni telefoni s 4K ekranima postati novi standard, ali u većini slučajeva, mnoge kompanije su se zaustavile na QHD-u, uz samo nekoliko pametnih telefona koji imaju 4K ekrane.

Razlog zašto 4K na našim pametnim telefonima ne vidimo, barem još ne, mogao bi biti zbog problema s baterijom, gdje bi očito za ekran s većom rezolucijom trebalo više baterije, pa je pitanje, koliko bi više baterije ispraznio telefon ako bi imala veću rezoluciju u poređenju s nižom? To PhoneBuff pokušava saznati u novom testu baterije.

U YouTube videu na kraju teksta, PhoneBuff je usporedio život baterije baterije Samsung Galaxy S10 Plus gdje je jedan model ima 1440p ekran, a drugi 1080p rezolucije. Test pokušava otkriti da li su oba telefona korištena na sličan način, koja bi bila razlika u vijeku trajanja baterije.

Ono što je zanimljivo je da se u ovom testu čini da skoro nije bilo vidljive razlike između životnog vijeka baterije bilo kojeg smartfona. Čini se da su se oba uređaja trošila otprilike jednakom brzinom, jer je telefonu 1080p u stvarnosti ponestalo baterije otprilike minutu prije telefon sa 1440p rezolucijom.

Nismo sigurni koliko je ovo naučni test ove godine, ali sugeriše da bi možda bilo kakavo pražnjenje baterije telefona sa većom rezolucijom moglo biti zanemarivo. Dovoljno za korisnike da ih sigurno ignorišu.

(Ubergizmo)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.