U poređenju s ekvivalentnim pametnim telefonima, baterije za fotoaparate i kamere su doživjele vrlo malo inovacija, a mnogi modeli baterija postoje godinama, ako ne i decenijama.

 

Nitecore UFZ100 je 2250 mAh zamjenska baterija za fotoaparat umjesto Sony NP-FZ100 od 2280 mAh baterije i ima integrisani USB-C konektor i LED indikator nivoa napunjenosti (3 razine).

Mnogim korisnicima ovo će biti izuzetno zgodno, posebno obični korisnici kojima je potrebna jedna ili najviše dvije baterije. Na primjer, mogu obavljati svoj fotografski posao s jednom baterijom. Isto vrijedi i za kratku video reportažu ako je snimka bila dobro pripremljena.

Nitecore UFZ100 je 2250 mAh zamjenska baterija za fotoaparat sa USB priključkom za punjenje -  specifikacije
Nitecore UFZ100 je 2250 mAh zamjenska baterija za fotoaparat sa USB priključkom za punjenje –  specifikacije

Korisnicima koji trebaju 3-5 baterija može biti prikladnije korišćenje klasičnog punjača za više baterija. Nedostatak ovih velikih punjača je potencijalni prostor koji zauzimaju u ruksaku. Također koriste vlasničke konektore, što predstavlja problem ako se punjač izgubi ili nije dostupan.

Iako nam se dopada ovaj Nitecore dizajn baterije, bilo bi zgodnije da su USB priključak postavili na donji vanjski dio baterije umjesto da ga imaju na „trbuhu“. Na taj način bi možda mogli održati bateriju priključenom na napajanje topkom web streaminga događaja, na primjer. Umjesto toga, još uvijek moramo kupiti lažnu bateriju koja nam to omogućava.

Također je važno napomenuti da je kapacitet baterije nešto manji od Sony baterija (za 30 mAh ili 2,2%). To je bez sumnje zbog unutarnjeg prostora koji zauzima USB-C sklop. To je kompromis koji smatramo potpuno prihvatljivim zbog dodatne pogodnosti.

Dopada vam se  IT-mixer? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.