Broj aplikacija, koje su dostupne na Google Play Storeu, je značajno opao tokom posljednje četiri godine, prema navodima iz najnovijeg istraživanja.

Iako ove informacije djeluju zabrinjavajuće za neke, zapravo se radi o dobrodošlom poboljšanju za prodavnicu aplikacija.

Istraživači analitičke kompanije Tradingplatforms.com ukazuju na to da je broj aplikacija, koje su objavljene na Google Play Storeu, pao sa 3,6 miliona u martu 2018. godine na 2,6 miliona aplikacija u martu ove godine.

Ukoliko se pitate kako je prodavnica aplikacija ostala bez milion aplikacija tokom četiri godine, razlog su napori kompanije Google da zaštiti korisnike i spriječi da aplikacije krše politiku kompanije.

Analize pokazuju da je Google uklonio gotovo milion aplikacija jer su kršile kompanijine uslove korišćenja.

Uprkos svemu, Google Play Store ostaje najveća prodavnica aplikacija i danas.

„Google Play lista od gotovo 2,6 miliona Android aplikacija čini je najvećom prodavnicom aplikacija u domenu listinga. Na drugom mjestu se nalazi Apple App Store koji ima preko 2,3 miliona aplikacija za uređaje sa iOS platformom, otkriva istraživanje.

Iako je Google Play Store izgubio oko milion aplikacija tokom posljednjih 48 mjeseci, nema razloga za zabrinutost kod Android korisnika.

Ovo praktično znači da kompanijin sistem za bezbjednost dobro funkcioniše, jer je Google efektivan u uklanjanju aplikacija koje krše propise prodavnice i predstavljaju pretnju po korisnike.

(b92)

Dopada vam se  IT-mixer? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.