Nexo se udružio sa svjetskom platnom kompanijom Mastercard kako bi se pokrenula prva platna kartica na svijetu sa „kriptovalutom“

 

Predstavnici Nexo-a  poručuju da ova platna kartica sa kriptovalutom, koja je u početku dostupna u odabranim evropskim zemljama, omogućava korisnicima da troše bez potrebe da prodaju svoju digitalnu imovinu kao što je bitkoin, koji se koristi kao kolateral za obezbjeđenje odobrenog kredita.

Većina tradicionalnih kreditnih kartica nije obezbijeđena i imaju postavljeno kreditno ograničenje.

Platna kartica sa „kriptovalutom“ je povezana sa kreditnom linijom koju obezbjeđuje Nexo i podržava kriptovalute. Može se koristiti kod 92 miliona trgovaca širom svijeta gdje je Mastercard prihvaćen, omogućavajući investitorima da potroše do 90% ukupne vrijednosti svoje kripto imovine.

Kartica ne zahtjeva minimalne otplate, mjesečne naknade ili naknade za neaktivnost. Nema deviznih naknada do potrošnje 20.000 evra mjesečno.

Nema ograničenja koliko klijent može potrošiti ili povući sa otvorene kreditne linije, a kamata se plaća samo na iznos kredita koji se stvarno koristi. Kamata ostaje na 0% za klijente koji održavaju odnos kredita i vrijednosti od 20% ili manje.

„Mastercard prepoznaje da digitalna sredstva unose revoluciju u finansijski pejzaž“, rekao je Raj Dhamodharan, Mastercardov šef kripto i blokčejn proizvoda i partnerstava.

Firma za elektronski novac DiPocket je izdavač Nexo kartica.

(Reuters)

 

Dopada vam se  IT-mixer? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.