Noctua je objavila da će pružiti besplatne komplete za nadogradnju za nadolazeću Intelovu platformu LGA1700, omogućavajući korisnicima da nastave koristiti postojeće CPU kulere na novoj 12. generaciji Intel Core procesora (Alder Lake-S)

 

Kompanija Noctua je poznata po ponudi dugoročne podrške za svoje CPU kulere, a sada je objavila da će svojim korisnicima ponuditi besplatne LGA1700 dijelove za montiranje i nadogradnju.

Oni koji se odluče za kupovinu Noctua kulera i LGA1700 matične ploče ili procesora, dobiće besplatni paket za nadogradnju. Ukoliko provodnik podržava nadogradnju, Noctua planira da ponudi i LGA1700 podršku.

„Korišćenje CPU kulera u nekoliko generacija platformi umjesto kupovine novog kulera za svaku generaciju nije samo ekonomično, već pomaže i u smanjenju nepotrebnog otpada i uštedi dragocjenih resursa“, objašnjava Roland Mossig, izvršni direktor Noctua.

„Nadogradnjom, a ne zamjenom kulera, aktivno doprinosite održivijoj industriji računara!“ dodao je Mossig.

Čak će i korisnicima klasičnog Noctua NH-D14 provodnika toplote biti ponuđena besplatna LGA1700 nadrogradnja.

Većina kompanijinih provodnika toplote, od 2005. godine na ovamo, će podržavati ovu besplatnu nadogradnju, nudeći Noctua korisnicima izuzetnu korisničku podršku.

Kako bi bili podržani svi multi-socket dizajni provodnika toplote, Noctua će da nudi korisnicima NM-i17xx-MP83 i NM-i17xx-MP78 SecuFirm2 dijelove za nadogradnju. Oni će da budu dostupni u Chromax (crna) i standardnoj (neobojenoj) formi.

Iako dijelove za nadogradnju nudi besplatno korisnicima koji se prijave, oni će biti dostupni i preko Amazona. Cijena dijelova će biti 7,90 evra od sredine oktobra za one kojima je ovaj paket za nadogradnju hitno potreban.

(Noctua)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.