Exsate Golden Hour je besplatna aplikacija koja otkriva kada je idealno vrijeme za fotografisanje na određenoj lokaciji

 

Jedno od najvažnijih aktivnosti kada se želi dobiti savršena fotografija jeste da isplanirate mjesto i vrijeme za fotografisanje, a Exsate Golden Hour će upravo to da vam omogući.

Pojmovi kao što su zlatni ili plavi sat dobro su poznati fotografima i to pogotovo onima koji se bave pejzažnom fotografijom. To ni ne čudi jer fotografije snimljene upravo u tim periodima imaju najbolju šansu da budu savršene.

Da bi se lakše pogodio pravo vrijeme (trenutak) za fotografisanje, potrebno je ili ručno da izračunate kada će se tačno dogoditi plavi sat (ujutro se događa neposredno prije zlatnog sata, oko 30 minuta prije izlaska sunca dok naveče neposredno nakon zlatnog sata ili 10 do 15 minuta nakon njegova zalaska) ili zlatni sat (razdoblje odmah nakon izlaska sunca i neposredno prije njegova zalaska).

Upravo tu nastupa Exsate Golden Hour, sasvim besplatna aplikacija koja ni ne prikazuje oglase i koju su izradili sami fotografi.

Ona nudi sve potrebne kalkulatore kako bi se lakše planiralo vrijeme i lokacija za fotografisanje i to bilo gdje na svijetu.

Uz, dakle, već spomenuti plavi i zlatni sat, otkriće i kad će da nastupi zora, a kada sumrak, prikazaće mjesečeve mijene. Ima kalkulator izlazaka i zalazaka sunca, kao i kalkulator zasnovan astronomskim tabelama.

Exsate Golden Hour ne traži vezu s Internetom da bi radio. Svaki fotograf profesionalac ili amater trebalo bi da ima ovu aplikaciju na svom pametnom telefonu s Androidom.

Ova aplikacija će nam izračunati kada je najbolje da se fotografišu udaljeni objekte na nebu ili kada je najbolje da se fotografiše pun Mjesec u doba plavoga sata.

U svakom slučaju – veoma korisna aplikacija.

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.