500px je velika zajednica fotografa i ljubitelja fotografije putem koje, ne samo da je moguće da podijelite vlastita fotografska remek-djela, nego je moguće besplatno da uživate u kvalitetnim fotografijama direktno na svom pametnom telefonu

 

500px je sada već dobro poznati servis koji okuplja fotografe entuzijaste i profesionalce, koji omogućava da podijelite svoje fotografije s drugima kako bi postali svjetski poznati i na fotografijama nešto i zaradili.

500px trenutno ima više od 15 miliona fotografija iz 195 zemalja koji se koriste ovom platformom, a već to samo po sebi nešto govori.

Međutim, 500px nije namijenjen samo promovisanje fotografija nego i svima onima koji naprosto žele uživati u kvalitetnim fotografijama.

Katalog fotografija je vremenom dosta narastao i u njemu se mogu pronaći zaista najraznovrsnije fotografije; od astrofotografije, preko pejzažne fotografije i portretne fotografije, pa sve do klasične crno-bijele fotografije.

Sve počinje otvaranjem korisničkog računa, a onda je tek dovoljno izabrati neku od dostupnih galerija i, možda najjednostavnije, pokrenuti dijaprojekciju kojom će se pametni telefon ili tablet zapravo pretvoriti u svojevrsni digitalni okvir s neiscrpnim izvorom fantastičnih fotografija.

Oni koji žele da podjele fotografije mogu odmah da počnu sa stvaranjem vlastitog portfelja jednostavnim uploadom slika.

S druge strane, aplikacija nudi i neke dodatne mogućnosti koje će posebno biti zanimljive svima onima koji ili tek ulaze u svijet fotografije ili se neko vrijeme njome bave, ali žele da poboljšaju svoje vještine.

Zbog toga su tu informacije za početnike i brojni vodiči, ali i mnogobrojni zadaci koji su namijenjeni upravo tome da se izbrusi fotografski zanat.

Mogućnosti ima još, pa bi svi oni koji vole fotografiju, trebalo da ovu aplikaciju skinu i imaju na svom pametnom telefonu.

(Bug)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.