Posljednjih godina bilo je mnogo izvještaja o mogućnosti remastera starijih igara Grand Theft Auto (GTA). Kotaku je izvijestio da su to više od pukih glasina, te da producent GTA, Rockstar Titles zaista radi na remasteru verzija tri različite igre.

Ove informacije dolaze od pojedinaca koji tvrde da Rockstar sada radi na remasterisanim verzijama Grand Theft Auto III, Grand Theft Auto Vice City i Grand Theft Auto: San Andreas. Koristeći Unreal Engine, sve tri igre se remasteruju, a konačni proizvod biće spoj „nove i stare grafike“. Nekoliko izvora koji tvrde da su zavirili u akciju naveli su da su slike nalikovale na jako izmijenjenu verziju stare igre Grand Theft Auto. Korisničko interfejst (UI) za igre također se redizajnira, ali će sačuvati isti vintage dizajn. Nisu date nikakve pojedinosti o igranju, ali Kotaku je saznao da se ovi obnovljeni naslovi trude biti što vjerniji GTA igrama iz PlayStation 2 razdoblja.

Mogli bi ih pokrenuti na različitim platformama – uključujući Nintendo Switch – kako bi bili uspješni. Ostali navedeni sistemi su PlayStation 4 i 5, Xbox One, Xbox Series X i S, Google Stadia, mobilne platforme i, naravno PC. Očekuje se da će verzija za konzole biti predstavljene u oktobru ili početkom novembra, dok će PC verzije biti otkrivene najranije početkom sljedeće godine. Nadalje, nivo popularnosti tri remastera može uticati na odluku o tome hoće li se drugi naslovi preraditi u bliskoj budućnosti.

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.