U GTA: San Andreasu sadržano je 100 misija, odnosno jedna više ako se broji početak igre.

Za najbrži prelazak igre donedavno je bio zaslužan igrač pod nadimkom Ielreset, kojem su za to trebalo gotovo četiri sata (3:52:07).

Zahvaljujući novom triku Powdinet je kultni GTA uspio prijeći za 25:52.

Mnogi su na GTA: San Andreas potrošili sate i sate igranja kako bi prešli igru. Ipak, radi se o kultnoj igri megapopularnog serijala koji se i dalje jako dobro drži zahvaljujući GTA V i novom sadržaju koji Rockstar redovito donosi u igru.

Pročitajte još: Besplatni Call of Duty zaradio dva miliona dolara u dva dana

Speedrunner Powdinet je na PC verziji uspio preskočiti većinu igre te doći na sam njen kraj.

Ako mislite da je riječ o jednostavnom bugu u igri, varate se.

Na Redditu je objavio detaljan opis u više od 40 koraka koje je potrebno napraviti kako bi to bilo moguće. Ukratko, mogu se prebaciti na koju god misiju u igri žele.

Ovakav način prelaska igre tražili su tri godine. Prije nekoliko mjeseci otkrili su trik uz koji bi to bilo moguće, ali potrajalo je dok su ga usavršili.

Sada se nadaju da će i drugi speedrunneri koristiti isti trik i pokušati oboriti novi rekord.

GTA: San Andreas je izašao 2004. i dobar je primjer kako speedrunneri, gejmeri koji se trude video-igre prijeći u što kraćem roku, mogu starijim igrama udahnuti novi život.

Brojni kultni naslovni, bez obzira na to kada su izašli, vrlo su popularni u speedrunu i mnogi igrači i dan danas pronalaze nove trikove i načine kako da igru pređu još brže.

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.