Novi PES 2020 je dostupan na tržištu oko mjesec dana, ljubitelji su se ponovno zaljubili i ponovno tvrde kako je novi PES bolji od prošlog i kako se Konami potrudio u novi PES ubaci i neki novi dribling, novu pjesmu, novi licencirani klub i novi transfer.

 

PES 2020 stiže i na pametnim telefonima!

 

Kada ste posljednji put odigrali neki PES na svom pametnom telefonu?

Danas, kada sve veći broj proizvođača igara svoje igre izdaju i za Android, odnosno iOS platforme, očekivati je da će to raditi i Konami, tvorac PES-a.

Konami je u tome malo ”štekao” proteklih godina, jer mobilne platforme, ko to igra, treba sav trud da seuloži u konzole i računare. Ali, to će se ove godine da promijeni!

https://www.youtube.com/watch?v=V-mDyfoYYc8

Novi i već aktuelni Pro Evolution Soccer 2020 (koji se sada zove eFootball PES 2020) uskoro bi trebao zaživjeti i na dvijema mobilnim platformama!

Ovo će zasigurno izmamiti osmijeh mnogim gejmerima koji vole koristiti svoje pametne telefone za ovu aktivnost. Kada bi to ”uskoro” moglo doći? Konami kaže do kraja ovog mjeseca.

eFootball PES 2020 Mobile donosi novine u grafici i igru koja će da bude skroz prilagođena za pametne telefone

 

Svaki novi PES donosi neke nove stvari koje nisu bile u proteklim PES-ovima. Isto vrijedi i za eFootball PES 2020 Mobile.

Nova PES igra za pametne telefone trebala bi da bude bolje nego ikada prije prilagođena za ekrane na dodir kakve imamo na svojim pametnim telefonima.

Samim tim bi trebala da donijese najbolje fudbalsko iskustvo na Androidu i iOS-u.

Osim nove snage, nove grafike, nove fluidnosti i poboljšane igrivosti, eFootball PES 2020 Mobile donijeće i nove, potpuno ”up-to-date” transfere, nove licence, nove stadione.

Sve to ne bi li novi mobilni PES što više izgledao kao najbolja fudbalska simulacija za mobilne platforme.

Nova Finesse Dribble mogućnost i poboljšani AI

 

No tu Konami ne staje. Još neke od novina koje će donijeti novi PES za pametne telefone biće nova Finesse Dribble mogućnost, uopšte poboljšana mogućnost kontrole lopte od strane igrača, bolje kontrole igrača i suigrača i naravno to bi sve trebalo biti omotano sa poboljšanim AI, jer bez dobrog AI nema ni dobre igre.

Ako već imate PES Mobile 2019 moći ćete se odmah nadograditi na PES 2020

 

Konami je u svojim službenim najavama izjavio kako će svi igrači koji posjeduju PES 2019 Mobile moći u toku ovog mjeseca prijeći na eFootball PES 2020 Mobile.

Hoće li taj prijelaz biti besplatan ili ćete tu trebati da se plaćaju nekakve dodatne naknade, zasad se ne zna.

Ali ako posjedujete prošlogodišnju verziju PES-a, trebali biste da dobijete mogućnost ”nadogradnje” na novi PES prije ostalih igrača.

Kakav će biti novi PES i hoće li dvijehiljaditedvadeseti nastavak biti zaista najbolja simulacija fudbala na pametnim telefonima imaćemo prilike vidjeti do kraja oktobra.

(IT mixer/PC Chip)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.