Pro Evolution Soccer će se vratiti ove godine – ali se više neće tako zvati, piše Independent.

Igra je promijenila ime u „eFootball PES 2020“, objavili su programeri Konami.

Čini se da ime predstavlja pokušaj da se igra poveže sa e-sportovima, kao način da se preuzme primat od Fife, dugoročnih rivala.

Konami je rekao da će nova igra „uvesti novu deceniju vodeće fudbalske simulacije sa smjelim obećanjem da će revolucionisati eFootball i predstaviti sport globalnoj publici“, navodi se u saopštenju.

„Današnja najava eFootball PES 2020 i naše novo pozicioniranje prepoznaje posvećenost ove kompanije novom sportu eFootballa i napretku koji smo postigli u tom pravcu sa prethodnim PES naslovima“, rekao je Jonas Lygaard, viši direktor razvoja brenda i poslovanja u Konamiju. „Sa stalnim ulaganjem KONAMI-ja u PES LEAGUE i eFootball, Pro turnire, plus naša posvećenost stalnom podizanju linije za fudbalske simulacijske igre, nikada nismo bili više uzbuđeni za budućnost eFootball PES serije.“

Osim novog brendiranja, najveće promjene ove godine su kroz nadogradnju Master lige, PES-ovog karijer režima.

Igra sada uključuje sistem za dijalog koji će omogućiti igračima da odluče kako da komuniciraju sa drugim likovima, i više je detalje koji će biti dodati u proces upravljanja i pregovaranja ugovora.

Inače, sama igra će biti normalno ažurirana nakon PES 2019 prošle godine.

Biće dostupan u pretprodaji na PlayStation 4, Xbox One i PC. PES će biti predstavljen 10. septembra na tim platformama.

Lionel Messi će se pojaviti na naslovnici igre na kojoj je bio 2009., 2010. i 2011. prije odlaska na Fifas između 13 i 16.

Zvijezda se pojavljuje zbog bliske veze između PES-a i Barcelone, dio „Globalnog sporazuma o partnerima“ koji je ponovno potpisan prije objavljivanja nove igre.

Barselonski sporazum čini ga jednim od nekoliko potpuno licenciranih timova u igri, i uključuje prava na svog igrača, kao i rekreativnu ekipu Camp Nou.