Call of Duty: Mobile u principu je „besplatna“ igra za Android i iOS uređaje, ali to nije spriječilo Activision da već u prva dva dana od globalnog izlaska ove pucačine zaradi jednako toliko miliona američkih dolara, izvještava analitička kompanija Sensor Tower.

Igra je nakon svega 48 sati također prikupila preko 20 miliona instalacija, a u toj su brojci podjednako zastupljeni Appleovi iPhone modeli i iPadi te Android mobilni telefoni i tableti. Igra je najpopularnija u Indiji gdje već ima tri miliona igrača, a njena druga najveća, za milion manja publika je američka, prema istom izvoru.

Uprkos činjenici da se radi o mobilnom naslovu dizajniranom za povremene igrače, a ne najentuzijastičnije gamere, COD: Mobile od svoje je proljetne najave do početka ovog mjeseca bio jedna od najočekivanijih igara godine, ponajviše među publikom PUBG: Mobilea razoračanom lošom tehničkom izvedbom te igre.

Najnoviji FPS jednako je dobro prihvaćen i na našim prostorima, a neki od poznatijih regionalnih gejmera već predviđaju brzu propast PUBG: Mobilea. Iako je novi COD i dalje vlasništvo Activisiona, samu igru razvio je kineski Tencent, isti gigant koji stoji ne samo iza PUBG franšize, već i najveći dioničar Epic Games-a, kompanije iza battle royale fenomena Fortnite-a.

Krajem ovog mjeseca također ćemo zaigrati i „pravi“ nastavak Call of Duty serijala, reboot legendarnog Modern Warfarea koji već mjesecima stvara svakakve kontroverze.

(24sata)

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.