HMD je počeo s uvođenjem Android 10 ažuriranja za Nokia 7.1 modele telefona, nakon što su 8.1 i 9 PureView dobili svoje nadogradnje. Kao i obično, to je postepeno ažuriranje, ali neki su ga već preuzeli i objavili snimku ekrana na forumima Nokia zajednice.

Pročitajte još: Pogledajte popis proizvođača na koje će Google nadograditi Android 10 do kraja godine

Ažuriranje (V4.08B) je veličine oko 1,3 GB, tako da je najbolje pričekati dok ne budete kod kuće, tako da možete preuzeti preko Wi-Fi-ja i napuniti telefon ako je potrebno.

Screenshot Nokia 7.1 ažuriranja na Android 10
Screenshot Nokia 7.1 ažuriranja na Android 10

Lista izmjena ista je kao i na ostalim telefonima – tamni režim, nova navigacija gestikulacijama, pametni odgovori i bolje kontrole privatnosti i lokacije. Ovo ažuriranje podiže sigurnosnu zakrpu do novembra 2019. Više detalja možete potražiti na Nokia Android stranici.

Mnogi na Twitteru pitaju se za nadogradnju Nokije 7.2 – koja će stići u januaru, zajedno sa ažuriranjima 6.2, 6.1, 6.1 Plus i 7 Plus.

(GSMarena)

 

 

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.