HMD je najavio Nokia X10 i X20 u aprilu sa Androidom 11. Nokia X20 je dobla je Android 12 prošle nedjelje, a sada je Nokia X10 ta koja dobija najnoviju verziju Androida.

Kao i uvijek, ažuriranje će se pokretati u talasima. Prvi talas će uključivati 35 zemalja: Albaniju, Austriju, Bahrein, Belgiju, Hrvatsku, Dansku, Egipat, Estoniju, Finsku, Francusku, Mađarsku, Island, Iran, Irak, Italiju, Jordan, Letoniju, Liban, Litvanija, Luksemburg, Makedoniju, Moldaviju, Crnu Goru, Holandiju (Tele 2, VF, T-Mobile), Norvešku, Oman, Portugal, Katar, Rumuniju, Saudijsku Arabiju, Srbiju, Slovačku, Španiju, Švedsku i UAE.

Pročitajte još: Osam trikova da mobilni telefon radi kao da je nov

HMD kaže da će korisnici na ovim tržištima dobiti Android 12 do 26. decembra, a snimci ekrana ažuriranja koje su podijelili korisnici koji su ga primili već pokazuju da firmver dolazi sa brojem verzije V2.230 i sigurnosnom zakrpom za Android iz novembra 2021. i nekim novim funkcijama.

Nokia X10 dobija Android 12 ažuriranje
Nokia X10 dobija Android 12 ažuriranje

(GSMarena)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.