Suosnivač OnePlus kompanije planira u 2022. godini da predstavi svoj prvi „Nothing“ pametni telefon

 

Vjerovatno vam ime Carl Pei ne govori puno, ali kada kažemo da je on suosnivač OnePlus kompanije i da je poslije odlaska iz nje stvorio kompaniju „Nothing”, onda i ima smisla da sada planira svoj prvi pametni telefon.

91mobiles izvještava o ekskluzivnoj potvrdi da će „Nothing“ predstaviti svoj prvi pametni telefon negdje 2022. godine. Nažalost, drugi detalji nisu otkriveni, ali se može očekivati minimalistički dizajn s obzirom na filozofiju kompanije. Da li će to doći sa providnim kućištem kao što su im slušalice pod imenom Nothing Ear 1, ostaje da se vidi.

https://twitter.com/nothing/status/1420013687058796546?

Nothing pametni telefon mogao bi da se pokreće sa Snapdragon čipsetom, jer je kompanija nedavno sarađivala sa Qualcommom. U izvještaju se takođe pominje eksterni punjač, Nothing Power, koji bi moglo da popuni prazninu između slušalica i Nothing telefona sljedeće godine. Za sada nisu poznate karakteristike eksternog punjača (snaga, dimenzije, tip priključka, a niti cijena).

Glasine govore da kompanija Nothing postepeno radi za razvojnim inženjerima kompanije Essential. Trebalo bi se prisjetiti da je Essential nedavno htio da predstavi pametni telefon, ali je sve nažalost propalo.

Nadamo se da Nothing pametni telefon neće zadesiti sudbina koja je zadesila i Essential pametni telefon.

Da li će Carl Pei kompaniju Nothing oformiti kao proizvođača „svega i svačega” ili će da se okrene samo jednom proizvodu (bežične slušalice, prenosne baterije, pametni telefoni), vrijeme će da pokaže.

(IT mixer)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.