Još u februaru, Nothing je potvrdio da će Snapdragon 8 serija čip pokretati Phone (2). Međutim kompanija nije otkrila da li je to postojeći čip ili će biti neka nova verzija. Izvršni direktor Qualcomm-a u objavi na društvenim mrežama je izjavio da će to biti Snapdragon 8+ Gen 1 SoC, ali je objava kasnije uređena kako bi se uklonilo spominjanje tog čipa. Međutim, sada smo dobili konačnu potvrdu da će Nothing Phone (2) ipak imati Snapdragon 8+ Gen 1 na čelu.

Potvrda dolazi od osnivača Nothing-a Carla Peija na Twitteru, gdje je takođe otkrio razloge za odabir Snapdragon 8+ Gen 1 SoC za telefon (2). Pei je rekao da će Snapdragon 8+ Gen 1 donijeti poboljšanje performansi, ali „ne radi se samo o brzini – radi se o kompletnom paketu“ budući da „odabir za Snapdragon 8 seriju umjesto za seriju 7 donosi značajna poboljšanja u svim segmentima, uključujući trajanje baterije, mrežno povezivanje i mogućnosti kamere, između ostalog.“

Pei je takođe rekao da je Snapdragon 8+ Gen 1 izabran jer je „najbolji u klasi kada je u pitanju potrošnja energije i upravljanje toplotom“. Osim toga, osigurava da „Phone (2) ostane dostupan, a istovremeno pruža značajno poboljšano iskustvo u poređenju sa Phone (1)“. Snapdragon 8+ Gen 1 je stari čip, a ulazak sa najnovijim Snapdragon 8 Gen 2 bi povećao cijenu telefona. Ovdje možete pročitati cijelu Twitter temu tako što je Pei objasnio razloge odabira Snapdragon 8+ Gen 1 za Nothing Phone (2).

Osim čipseta, Nothing još nije potvrdio nikakve druge specifikacije ili karakteristike Phone (2) uređaja, ali sa Carlom Peiem na čelu, možete računati na to da će mladi brend početi da nam daje informacije o telefonu kao približavamo se njegovom lansiranju.