Krafton, kreator popularne igre PUBG, nedavno je otkrio detalje o svojoj narednoj ambicioznoj igri pod nazivom „Project Black Budget“. Ova ekstrakciona pucačina trebala bi biti dostupna igračima tokom druge polovine 2024. godine, prema najavi koja je stigla tokom nedavnog finansijskog poziva.

Iako trenutno postoje ograničene informacije o samoj igri, zna se da će se „Project Black Budget“ fokusirati na žanr ekstrakcione pucačine, pridružujući se trendu sličnih igara koje su se pojavile na tržištu tokom poslednjih nekoliko godina. Ove igre su privukle pažnju razvojnih timova i izdavača, s nadom da će postati sljedeći veliki hit.

Uprkos pokušajima nekih velikih igrača, poput Call of Duty i Battlefield, koji su također isprobali žanr, ekstrakcione pucačine često nisu uspjele zadržati pažnju gejming zajednice. Međutim, Krafton, zajedno sa svojim iskusnim timom, uključujući mnoge koji su radili na PUBG, nada se ponoviti uspeh s ovim novim projektom.

PlayerUnknown’s Battlegrounds (PUBG) je ranije postigao ogroman uspeh, obarajući razne svetske rekorde, uključujući titulu prve video igre s 2 miliona istovremenih igrača na Steamu. S PUBG-om koji i dalje drži rekord za najviše istovremenih igrača na Steamu s impresivnih 3,2 miliona igrača, ostaje da se vidi hoće li Krafton ponoviti takav uspjeh s „Project Black Budget“. Bez obzira na ishod, teaser art sugeriše na novi pravac i uzbuđenje koje ova igra donosi.