U iščekivanju svog skorog izdavanja, Samsung Galaxy A25 se ponovo pojavio u procurjelim renderima, prikazujući pametni telefon u tri različite boje. Najnovije curenje informacija, predstavljeno na MySmartPrice, ne samo da pruža vizuelni pregled, već i otkriva ključne specifikacije za ovaj nadolazeći uređaj početnog nivoa.

Ako su detalji koji su procurili tačni, Galaxy A25 će biti opremljen Exynos 1280 čipsetom i moći će se pohvaliti maksimalnim kapacitetom RAM-a od 8 GB.

Telefon će biti usredsređen na 6,5-inčni Super AMOLED Infinity-U displej, koji karakteriše izrez u obliku kapljice vode na kojem se nalazi selfi kamera. Ekran je podešen da isporučuje Full HD+ rezoluciju i podržava funkcije kao što su brzina osvježavanja od 120 Hz i maksimalna svjetlina od 1000 nita.

Samsung Glaxy A25 (Foto: mysmartprice.com)
Samsung Glaxy A25 (Foto: mysmartprice.com)

Sa stražnje strane, Galaxy A25 će imati postavku kamere koja se sastoji od glavne kamere od 50 MP sa OIS-om, ultra-širokog snimanja od 8 MP i makro kamere od 2 MP. Ova konfiguracija kamere predstavlja blago poboljšanje u odnosu na Galaxy A24. U međuvremenu, selfie kamera će zadržati svoju rezoluciju od 13 MP.

Samsung se priprema za lansiranje Galaxy A25 sa sigurnosnim funkcijama poput Samsung Knox zaštite i pogodnosti Samsung Paya. Primjetno je da će uređaj dobiti četiri godine ažuriranja OS-a i impresivnih pet godina ažuriranja softvera – što je značajna ponuda za pametni telefon početnog nivoa.

Očekuje se da će se na tržištu pojaviti početkom 2024., Galaxy A25 će pokretati robusna baterija od 5.000 mAh, koja podržava punjenje od 25 W. Uređaj će biti težak 197 grama. Što se tiče cijena i dostupnosti, ovi detalji ostaju posljednji dijelovi slagalice, koji će vjerovatno biti predstavljeni na zvaničnom predstavljanju.