Kada otvorite ovogodišnje pakovanje svog iPhone uređaja, možda u njemu ne nađete ništa drugo osim samog telefona.  Ne samo da neće sadržati slušalice, već neće biti ni punjača u kutiji – jednostavno ćete dobiti samo kabl za punjenje.

 

Apple obožavaoci, vrijeme je da počnete mentalno pripremati svoj novčanik za novu mogućnost. Kada se iPhone 12 pojavi, ambalaža može biti znatno drugačija u odnosu na prethodne modele. Navodno,  iPhone 12 dolazi u kutiji bez punjača, i prodavaće se odvojeno.

Pouzdani analitičar Ming-Či Kuo, čija su predviđanja i ranije bila istinita, tvrdi da iPhone modeli ove godine ne samo da neće sadržati slušalice, već neće biti ni punjača u kutiji – jednostavno ćete dobiti kabl za punjenje.

Postojaće snažniji punjač od 20W (za iPhone 11 Pro je 18W), ali morate ga kupiti naknadno. Analitičari iz Barklejza takođe su vjerovali da Apple više neće uključivati punjač u pakovanju.  Apple će vjerovatno da okonča proizvodnju svojih postojećih 5W i 18W adaptera za napajanje.

Kuo smatra da bi Apple na ovaj potez mogao da se odluči zbog smanjenja troškova, ali i zbog toga što će cijena već biti uvećana s obzirom na to da iPhone 12 dolazi i u 5G verziji.

Takođe, ovo može da se podvede pod ekološki svjesnu akciju kompanije, jer borci za zaštitu životne sredine tvrde da je kupovina novih adaptera suvišno kada mnogi već imaju punjače od prethodnih telefona, ili ih pune preko računara.

(Macrumors)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.