U trećoj generaciji iPhone-a SE Apple će vjerojatno zadržati postojeći zastarjeli dizajn, ali će imati najjači Appleov hardver te čipset za 5G

 

Osim sljedeće generacije iPhone-a i iPhone-a Pro, Apple trenutno priprema i novi model iz serije SE koji bi se, prema posljednjim glasinama, na tržištu trebao pojaviti u prvoj polovini sljedeće godine, najvjerojatnije u proljeće.

Kao i u slučaju prva dva modela iz ove serije, novi iPhone SE korisnike bi trebao privući kombinacijom modernog hardvera i pristupačne cijene.

Ono što se, čini se, na razočaranje mnogih ipak neće mijenjati, jeste dizajn samog telefona koji bi trebalo da ostane sličan kao i na drugoj generaciji predstavljenoj prošle godine.

Dizajn tog modela baziran je na iPhone-u 8. To znači da nema ekran od ruba do ruba kao većina modernih telefona, već ima veće rubove s gornje i donje strane ekrana. Tu je i pomalo zaboravljeno Home dugme s integrisanim senzorom za prepoznavanje otiska prstiju. Takođe, očekuje se i da će dijagonala ekrana ostati istih 4,7 inča.

Dok se dizajn ne bi trebao da mijenja, ono što je ispod poklopca trebalo bi da oduševi sve buduće vlasnike.

Treću generaciju iPhone SE smartfona će da pokreće najjači Apple-ov čipset A15 Bionic koji je ugrađen i u iPhone 13. To znači da će, usprkos zastarjelom dizajnu, uređaj imati vrhunske performanse.

Takođe, nije teško pretpostaviti da će imati i podršku za mobilne mreže nove generacije pa će to biti najjeftiniji 5G iPhone.

Cijena aktuelne generacije modela SE iznosi 399 dolara. Moguće je da će nadolazeći model ipak da košta malo više, za 50 ili 100 dolara.

Za ostale detalje, poput broja kamera, kvalitete senzora itd., ćemo morati da sačekamo još neko vrijeme, odnosno do zvaničnog predstavljanja treće generacije iPhonea SE.

(Tech Times)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.