Honor 50 je potvrđen kao prvi telefon s Google mobilnim servisima (GMS) za novu nezavisnu marku

Honor je obećao da će Google mobilni servisi stići na njegove uređaje do kraja ove godine, a mi konačno znamo koja će biti prva na tržištu. Prema zvaničnom Twitter nalogu kompanije, to će biti Honor 50, čije je lansiranje u Evropi zakazano za 26. oktobra.

Pametni telefon Honor 50 pomogao je brendu da se vrati do trećeg najvećeg prodavača pametnih telefona u Kini, a kompanija se vjerovatno nada sličnom uspjehu na Starom kontinentu. Međutim, iako su domicijelni obožavatelji doživjeli i Honor 50 i Honor 50 Pro, čini se da će samo prvi biti dostupan u inostranstvu.

Pametni telefon vanila verzija i dalje je solidan izbor za svakoga ko želi pametni telefon sa solidnim performansama i odličnom postavkom kamere. Ima Snapdragon 778G čipset sa 5G mogućnostima, Android 11 sa GMS-om, glavnu kameru od 108 MP i prednju kameru od 32 MP. Baterija ima kapacitet od 4.300 mAh i podršku za izuzetno brzo punjenje od 67 W, za koje se reklamira da od 0 do 70% puni za samo 20 minuta.

(GSMarena)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.