Film „Mixtape“ je osim savršenih ocjena na Rotten Tomatoes-u dospio i na Netflix-ovu top 10 listu

 

Postoji jedna čast koju malo koji film može da osvoji, a to je 100% kritična ocjena na Rotten Tomatoes-u, ali izgleda da jedno od novih Netflix-ovih izdanja „Mixtape“ od Valerie Weiss ima savršen rezultat na visoko cijenjenoj filmskoj web stranici i kojeg bi svakako trebalo provjeriti.

Ima mnogo filmskih dragulja koji se nisu uspjeli podići do gotovo nemogućeg standarda od 100% na Rotten Tomatoes-u. Čak je i lista „100 najboljih filmova svih vremena“ sastavljena od filmova koji, uglavnom, nemaju savršene rezultate. Zapravo, od svih filmova koji su pregledani na stranici, a imaju naslove koji datiraju unazad do 1920. godine, izgledalo bi kao da postoji manje od 500 naslova koji se mogu pohvaliti tim uspjehom.

Ovo čini još impresivnijim da se novoobjavljeni „Mixtape“ sada pridružio tim redovima. Fenomenalna komedija puštena je na platformu za striming prije nešto više od nedjelju dana, 3. decembra i, očigledno, vrijedi je pogledati.

Iako je važno napomenuti da se ocjena od 100% zasniva na samo 8 recenzija, a to je najniži iznos od bilo kojeg filma koji se nalazio na ovoj ljestvici. Ipak, ocjena publike je i dalje prilično impresivna sa 79%.

Recenzije koje je prikupila ova stranica govore da film, koji ima puno novih lica, djeluje ujedno i poznato i novo.

Jedan od recenzenata je komentarisao da je uprkos činjenici da je riječ o jedinstvenom filmu ova tema samo trenutno popularna i da će vjerovatno dovesti do zaborava ovog filma.

 

Pokvarena audio kaseta i ludilo 90-tih

 

„Mixtape“ se fokusira na djevojčicu po imenu Beverly, koja pronalazi pokvarenu audio kasetu koju su napravili njeni roditelji, koji više nisu živi.

Mixtape

Ako mislite da su audio kasete na neki način stvar prošlosti, bili biste u pravu – radnja filma je smještena u 1999. godinu.

Starinski utisak filma, plejlista koja će sigurno biti puna ludila iz 90-ih, i motiv dobrog odrastanja čine film u kojem će različite generacije da uživaju.

U filmu nećete naći  super prepoznatljiva lica, osim Julie Bowen. Međutim, odsustvo A-liste glumaca naizgled čini da film zablista još blistavije.

Pored toga što je ovaj sjajni tinejdžerski film na Rotten Tomatoes-u došao do mjesta koje mnogi filmovi nikad i ne vide, on je dospio i na Netflix-ovu top 10 listu.

Tu čast imaju „jaki“ igrači poput „The Unforgivable“ Sandre Bullock, koji je trenutno na prvom mjestu. U međuvremenu, Dwayne Johnson, Ryan Reynolds i Gal Gadot i dalje se drže sa „Red Notice“ na donjem kraju liste iako su prilično popularni.

Ako vam se gleda neki novi film, dajte priliku „Mixtape-u“. Oni koji su ga gledali očigledno su podigli palac gore.

(Cinema Blend)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.