Instagram je, prema navodima, postavio rekord u broju korisnika koji su aktivni na mjesečnom nivou

 

Prema navodima anonimnih zaposlenih u ovoj društvenoj mreži, popularni servis Instagram je postavio rekord i sada ima dva miliona mjesečno aktivnih korisnika, kako saznaje CNBC.

Kompanija, koja je u vlasništvu Mete, nije i vjerovatno neće zvanično potvrditi ove podatke. Razlog skrivanja tog podatka jeste što je Instagram posljednjih nekoliko mjeseci pod udarom javnosti zbog toga što nije vodio dovoljno računa o bezbjednosti djece i tinejdžera.

Posljednji put, kada je Instagram javno objavio o veličini svoje baze korisnika, bilo je 2018. godine kada se platforma pohvalila da je oborila rekord i da ima milijardu korisnika. Nakon tri godine broj aktivnih korisnika je dupliran.

Zaposleni, koji je objavio informaciju za CNBC, kaže da je o broju korisnika saznao tokom internih razgovora. Instagram je, navodno, ovaj rezultat zabilježio nedjelju dana prije nego što je Facebook promjenio ime u Meta.

Instagram očajnički pokušava da ostane ispred TikToka, koji je u septembru objavio da ima milijardu aktivnih korisnika. Kompaniji ovo za sada uspjeva, ali nije poznato do kada će Instagram biti u prednosti.

Instagram je u posljednje vrijeme objavio veliki broj funkcija koje liče na one koje Tik Tok već ima.

(CNBC)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.