End-to-end enkripcija od sada je dostupna svim korisnicima Microsoft Teams-a

 

Microsoft je objavio da je end-to-end enkripcija od sada dostupna svim korisnicima Teams-a u pozivima 1 na 1 , nekoliko mjeseci od kada je postala dostupna testerima.

Javni pregled je izašao u oktobru, a Microsoft sada kaže da IT administratori mogu da omoguće i upravljaju ovom funkcijom u svojim kompanijama.

„Podsjetimo, prema zadatim postavkama end-to-end enkripcija neće biti dostupna svim korisnicima unutar kompanija. Nakon što IT odjel konfiguriše pravilo i omogući ga za odabrane korisnike, ti će korisnici i dalje morati uključiti end-to-end enkripciju u svojim postavkama Teams-a. IT zadržava mogućnost onemogućavanja E2EE za individualne pozive timova prema potrebi“, objašnjava Microsoft.

Dostupna za desktop client verzije na Windows i Mac računarima, E2EE enkripcija onemogućuje određene funkcije tokom poziva, uključujući snimanje i transkripciju razgovora.

Ako niste sigurni je li enkripcija uključena unutar poziva, pogledajte na indikator u gornjem lijevom uglu, jer je Microsoft dodao specijalnu ikonu koja prikazuje kada je funkcija aktivna.

„Microsoft 365 enkripcijska tehnologija enkriptuje svaki Teams poziv. Ako je poziv uspješno E2EE enkriptovan, oba sagovornika će da vide indikator enkripcije na Teams prozoru“, kaže Microsoft u svom blogu i preporučuje svima da se nadograde na zadnju verziju desktop clienta kako bi dobili novu funkciju.

(Vidi)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.