Beskrajni problemi nadogradnji Windows-a 10 ne prestaju

 

Beskrajni problemi nadogradnji Windows-a 10 ne prestaju. Zaista je neobično i pomalo smiješno (bilo bi smiješno, da nije tragično) posmatrati kako svaka iduća Windows 10 nadogradnja ima nove probleme.

Čovjeku dođe da se zapita ”pa dobro, ko to radi u Microsoftu i kako je moguće da Windows 10 ima toliko problema”? Jeste li nedavno imali problem s pretragom?

Ako niste, dobro, ako jeste, nadam se da vam je taj problem sada riješen. Naime, najnovija nadogradnja donijela je, umjesto dorađenih mogućnosti i rješenja nekih prošlih problema, nove probleme.

Tačnije, nadogradnja pod nazivom KB4532693 toliko je loša da je zabilježeno da briše datoteke na nekim računarima. To je najnovija vijest u vezi najnovije Windows 10 nadogradnje.

Prije ove vijesti već je bilo poznato da KB4532693 nadogradnja pravi probleme korisnicima. Neki su čak prijavljivali ozbiljne probleme, kao što je vraćanje radne površine na ono stanje u kakvom je ona bila nakon instalacije Windowsa. Drugi korisnici prijavljivali su probleme vezane uz greške sa Start izbornicima.

Ali, problema je sve više i više. Osim problema s radnom površinom i Start dugmetom, KB4532693 nadogradnja čak može da preimenuje i obriše podatke i datoteke korisnika. Neki od korisnika pronašli su obrisane podatke, ali većina nije. Ako ovo nije dovoljno, spomenimo i problem koji se odnosi na brisanje i preimenovanje korisničkog profila korisnika.

Sve u svemu, radi se o ozbiljnim problemima koji se samo povećavaju umjesto da je obrnuto. Izgleda da Microsoft nije napravio baš ništa kako bi riješio već postojeće probleme s ovom nadogradnjom. Kada bismo mogli vidjeti neku zakrpu kojom bi se ti problemi mogli riješiti, nije poznato. Nije nam poznat ni stav Microsofta, budući da se kompanija nije službeno izjasnila o najnovijim problemima.

 

Nadogradnja koja je uklonjena iz opticaja

 

Nažalost, ova nadogradnja nije jedina problematična Windows 10 nadogradnja. Ne radi se niti o jedinoj nadogradnji u kojoj postoji problem, a da je izašla u vremenu od dvije ili više godina. Osim nje, nadogradnja pod kodnim nazivom KB4524244 takođe je bila na glasu kao vrlo problematična.

Ali, nju je Microsoft sklonio iz opticaja, što znači da se ona više neće automatski skidati na računare koji na sebi imaju Windows 10. Nadamo se da će Microsoft u što kraćem vremenskom periodu reagovati i da će sporna nadogradnja biti ili uklonjena (kao što je to već bio slučaj s nekim nadogradnjama) ili da će u opticaj biti puštena zakrpa koja će popraviti novonastale probleme.

(PC chip)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.