Galaxy Z Flip je predstavljen prije par dana, a već je dobio i svoju prvu softversku nadogradnju koja je uz bezbjednosne ispravke donijela i par novih opcija među kojima je najzanimljiva Single Take

 

Samsung je 11. februara 2020. godine održao Unpacked događaj na kojem je predstavio nove pametne telefone iz serija Galaxy S20 i Galaxy Z Flip. Iako od trenutka predstavljanja i pisanja ove vijesti nije prošlo ni sedam dana, Galaxy Z Flip je već dobio prvu softversku nadogradnju.

Prva nadogradnja nije velika – tek 211,64 MB. Ali zato donosi bitne karakteristike koje ne samo da podižu bezbjednost uređaja na viši nivo već donose i nove mogućnosti koje će se najviše svidjeti korisnicima koji često svoje telefone koriste kao fotoaparat ili kameru. Službena oznaka nadogradnje je F700U1UEU1ATAR.

Što se tiče bezbjednosti Samsung je unutar ove nadogradnje ubacio i najnoviji skup bezbjednosnih ispravki za Android OS kojeg je izradio Google i koji datira od 1. februara 2020. godine. Osim toga Samsung je dodao i par novih opcija kako bi poboljšao mogućnosti kamera aplikacije, a time i iskustvo korišćenja uređaja.

Opcija Single take stigla je s telefona iz serije Galaxy S20. Navedena opcija omogućava istovremeno snimanje fotografija i videa pomoću svih kamera na uređaju u trajanju do 10 sekundi. Po završetku snimanja preporučiće korisniku koja je snimka najbolja i koju vrijedi zadržati.

Druga opcija tiče se podešavanja ugla snimanja kamera. Nju korisnik može ručno odabrati prema želji dodirom pomoćnog, 1,1“ ekrana. Korisnik tako može jednim dodirom ekrana promijeniti ugao snimanja iz širokog u ultra široki i obratno.

Samsung u opisu nadogradnje navodi i opšte stavke poput ispravki uočenih bugova, poboljšanja stabilnosti uređaja i drugo. Nadogradnja je dostupna OTA putem.

(Bug)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.