Capcom je najavio deseti nastavak Resident Evil franšize tokom Next Summer 2024 stream-a.

Prošlo je dosta vremena od kada smo imali novu Resident Evil igru, ali je to razumljivo s obzirom na visoke standarde koje je postavio Resident Evil: Village. Ovaj nastavak je postavio novi nivo očekivanja koji su fanovi s nestrpljenjem čekali da bude dostignut ili nadmašen.

Capcom je sada zvanično potvrdio da je Resident Evil 9 u razvoju, sa iskusnim direktorom na čelu. Prema IGN-u, najava je napravljena tokom Capcomovog Next Summer 2024 streama.

Koshi Nakanishi, iskusni direktor sa više od deset godina iskustva u Resident Evil serijalu, vodiće ovaj novi projekat. Nakanishijev portfolio uključuje režiranje Resident Evil: The Mercenaries 3D za Nintendo 3DS, Resident Evil Revelations i Resident Evil 7: Biohazard. „Radimo na novom Resident Evilu,“ izjavio je Nakanishi. „Nakon sedmice, bilo je izazovno odlučiti sljedeći korak, ali smo ga pronašli. Iako još ne mogu podijeliti detalje, nadam se da ste uzbuđeni zbog onoga što dolazi.“

Capcom je tokom streama najavio i nekoliko drugih projekata. Posebno je značajna najava remastera originalnog Dead Risinga, nazvanog Dead Rising Deluxe Remaster, koji će izaći za PlayStation 5 i Xbox Series X/S. Ova unaprijeđena verzija će sadržavati novi glas za novinara protagonistu Franka Westa, poboljšanu HD grafiku, i još pufnastije pudlice.

Također, Capcom je otkrio demo za Kunitsu-Gami: Path of the Goddess, japansku stratešku akcionu igru, kao i reizdanje Resident Evil: Biohazard za Apple mobilne uređaje i Apple računare.

(IT mixer)