Novo ažuriranje WhatsApp-a za iOS dolazi sa verzijom 24.9.74.

 

WhatsApp uvodi novo ažuriranje za sve korisnike iOS-a koje dodaje manju promjenu interfejsa i novu funkciju u video pozivima.

Nova nadogradnja je predstavljena u ponedjeljak, a budući da se radi o globalnoj stabilnoj verziji, bitće dostupna svim korisnicima iPhonea . Korisnici mogu pronaći ažuriranje u App Store-u tražeći WhatsApp. Novo ažuriranje uveliko uvodi zelena dugmad i dizajn interfejsa, kao i dodavanje redizajniranih elemenata interfejsa.

Novo ažuriranje WhatsApp-a za iOS donosi verziju 24.9.74. Svi podržani modeli iPhone-a moći će ga instalirati čim postane dostupan. Ažuriranje je isporučeno u serijama, tako da ga neki korisnici mogu dobiti nakon odgode od nekoliko dana. WhatsApp kaže da će svi dobiti nove funkcije u narednim sedmicama.

 

Zelena dugmad

 

Značajno je da ažuriranje dodaje dugmad zelene boje i ikone obaviještenja svim korisnicima iOS-a. Platforma za razmjenu trenutnih poruka prvi put je počela eksperimentisati s ovom funkcijom prošlog mjeseca. Takođe je predstavljen mnogim korisnicima Androida u posljednjih nekoliko sedmica.

Nakon ažuriranja, dugme za novu poruku kao i ikone za nove grupe, kontakte i zajednice biće prikazane zeleno. Obavještenje o nepročitanoj poruci i broj nepročitanih poruka koje se prikazuju pored liste za ćaskanje takođe će biti prikazani zeleno. Zelena boja je već bila podrazumjevana tema za tamni režim, iako je boja sada svjetlija. Boja će se takođe prikazati za one koji koriste aplikaciju u svijetlom načinu rada.

Novo ažuriranje WhatsApp-a takođe donosi nove redizajnirane ikone u aplikaciju. Oni su  viđeni u prethodnom beta ažuriranju, a sada se uvode za sve korisnike. Sa ovim redizajniranjem interfejsa, platforma sada koristi konzistentne ikone na svom Android, iOS i web interfejsu.

 

Dijeljenja ekrana u video pozivima

 

Kompanija takođe dodaje audio podršku za funkciju dijeljenja ekrana u video pozivima. Ranije, kada dijele svoj ekran putem aplikacije, drugi učesnici ne bi mogli čuti zvuk koji se reprodukuje na uređaju, već bi čuli samo vanjski zvuk snimljen preko mikrofona.

Sada će korisnici moći čuti oba audio kanala zajedno. Ova funkcija je takođe nedavno dodana na Android platformu aplikacije.