Proizvođači smartfona u svoje najnaprednije modele ugrađuju najnovije procesore, kamere kao i najnovije tehnologije izrade ekrana.

Međutim, veliki segment prodaje su i telefoni iz srednjeg segmenta. Ovom kategorijom dominiraju kineski proizvođači Huawei i Xiaomi, kao i globalno popularan One Plus.

I Korejski Samsung, kao jedan od lidera na smartfon tržištu, ima čak nekoliko linija uređaja u entry level i midrange klasama uređaja. Uz vrlo popularne J i A serije, sada nam stiže i nova M serija, koja donosi dosta karakteristika iz top modela.

Galaxy M30 je telefon sa ekranom od 6.4 inča, osmojezgarnim Exynos 7904 procesorom i 4 GB RAM memorije. Baterija je kapaciteta 5,000 mAh što bi trebalo da bude dovoljno i za dva dana intezivnog korišćenja, a tu je i podrška za brzo punjenje.

Na poleđini se nalazi sistem sa tri kamere sastavljen od jednog 13 mpix senzora i dva od 5 mpix. Prednja kamera je rezolucije 16 mpix i f/2.0. Galaxy M30 takođe ima podršku za microSD kartice, uz 64GB prostora za skladištenje. Sve ovo pokreće Android 8.1 uz Experience 9.5 interfejs.

Vrlo zanimljiv uređaj, koji vrlo lako može postati napopularnija kupovina u srednjem segmentu telefona.

Izvor: danas.rs