ZTE se sprema za novi smartfon iz serije Nubia – Red Magic 5G koji će uz jasno označenu podršku za 5G mreže donijeti i druga poboljšanja – više radne memorije, (naj)bržu tehnologiju punjenja baterije, vazdušno hlađenje i drugo

 

ZTE bi uskoro trebala da predstavi novi telefon iz serije Nubia. Podsjetimo, pod ovim brendom ZTE plasira takozvane gejmerske telefone. Novi model stiže pod nazivom Nubia Red Magic 5G i kako mu sam naziv kaže podržavaće i 5G mreže.

Ono po čemu bi se Nubia Red Magic 5G trebala dodatno izdvojiti od većine konkurencije jest 144 Hz ekran i suludih 16 GB RAM-a (LPDDR5). Nije posve jasno koje to tačno mobilne igre/aplikacije trebaju toliku količinu memorije, ali u vrijeme telefona sa 8 GB i 12 GB RAM-a (ne)logičan korak naprijed su telefoni sa 16 GB RAM-a.

Osim po navedenom, Nubia Red Magic 5G trebala bi se dodatno istići i po tome što će joj komponente biti hlađene vazduhom. To nije ekskluziva za ovu seriju, jer na tržištu već postoje Nubije koje su opremljene s malim ventilatorom, npr. Nubia Red Magic 3S.

Ono što bi lako mogla biti ekskluziva jeste nova tehnologija brzog punjenja baterije koja bi trebala biti na 80W. Podsjetimo, trenutno najbrža ima 65W i riječ je o Oppovoj SuperVOOC tehnologiji koju je kompanija implementirala u svoj telefon Oppo Reno Ace.

Koliko bi nova tehnologija punjenja mogla biti brža govori i podatak da bi trebala imati i vlastito vazdušno hlađenje. Ono bi se brinulo da ne dođe do pregrijavanja tokom procesa punjenja baterije. Prema izvoru uređaj će automatski nadgledati temperaturu baterije te će prema potrebi da uključuje ventilator.

Sa zadnje strane bi trebalo biti tri kamere, od kojih bi glavna trebala imati 64 MP (Sony IMX686) dok rezolucije druge dvije kamere u ovom trenutku nisu poznate.

Za kraj navedimo i SoC na kojem bi trebalo da se temelji ovaj smartfon je Snapdragon 865. To nije nikakvo iznenađenje, jer su i prethodni modeli dolazili s najsnažnijim Qulacommovim SoC-om za mobilne uređaje u trenutku predstavljanja.

Nubia Red Magic 5G očekuje se krajem ovog mjeseca, tačnije tokom ovogodišnjeg MWC sajma u Barceloni. Dakle, između 24. i 27. februara 2020. godine.

(Bug)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.