Dugo očekivana serija Red Magic 9S Pro izlazi 3. jula. Danas smo dobili uvid u to koliko će moćan biti ovaj novi gejming pametni telefon od nubia-e. On ima „Leading Version“ procesora Snapdragon 8 Gen 3, isti overklokovani CPU koji se nalazi u Galaxy S24 seriji.

Rezultati benchmarkinga objavljeni su danas na AnTuTu Weibo stranici i otkrili su da je nubia Red Magic 9S Pro+ postigao gotovo 2.4 miliona poena, što je novi rekord za performanse pametnih telefona.

nubia Red Magic 9S Pro plus AnTuTu benchmark
nubia Red Magic 9S Pro plus AnTuTu benchmark

AnTuTu benchmark uključuje četiri ključne komponente: CPU, GPU, brzinu memorije i fluidnost korisničkog iskustva. Konfiguracija procesora uključuje 1x 3.39 GHz Cortex-X4, 3x 3.1 GHz Cortex-A720, 2x 2.9 GHz Cortex-A720 i 2x 2.2 GHz Cortex-A520. Grafička jedinica je Adreno 750, koja je overklokovana na 1 GHz frekvenciju.

Ove specifikacije su usklađene sa Samsung Galaxy S24 Ultra, koji smo testirali ranije ove godine i koji je postigao AnTuTu v10 rezultat nešto iznad 1.8 miliona poena.

Značajan skok do 2.37 miliona poena za Red Magic 9S Pro+ pripisuje se impresivnih 24 GB LPPDDR5X RAM-a i 1 TB UFS 4.0 skladišta. Takođe, očekujemo da ovaj gejming telefon posjeduje napredni sistem hlađenja, što mu omogućava da održava visoke performanse bez pregrijavanja.

Za sada, ZTE-ova nubia nije izdala Pro+ verziju Red Magic serije izvan Kine. Međutim, potvrđeno je da će nubia Red Magic 9S Pro imati međunarodno izdanje.

(IT mixer)