Kada je gejming u pitanju, postizanje boljih rezultata zavisi od brojnih elemenata. Na primer, od velike je pomoći ukoliko imate dobar tim, a od značaja je i dobro izbalansirana mehanika. Naravno, ukoliko imate dobar hardver i internet konekciju takođe može značajno poboljšati igračko iskustvo.

Nvidia se, bez mnogo iznenađenja, slaže sa ovim stavkama a kompanija je nedavno objavila tekst u kojem tvrdi da viši FPS može da dovede do boljih rezultata u gejmingu. Tekst praktično predstavlja format reklame za kompanijinu novu RTX liniju grafičkih karti, a u okviru teksta se tvrdi da RTX nudi bolju latenciju u odnosu na GTX liniju, za gotovo duplo.

Kada je FPS u pitanju, radi se o skraćenici za „frames per second“, a odnosi se na to koliko frejmova može biti prikazano na ekranu u jednoj sekundi. Niži FPS može da dovede do toga da animacija izgleda nezgrapnije.

Koncept je primenjen i u gejmingu, gde viši FPS omogućava tečniji gejmplej, koji je od posebnog značaja u brzim naslovima, kao što su Fortnite, Call of Duty, Battlefield ili novi Apex Legends. Postoji nekoliko načina na koje je moguće poboljšati frejmrejt, a među njima je i kupovina boljeg hardvera. Alternativno, od pomoći može biti i snižavanje elemenata u podešavanjima, gde manje moćni računari mogu da žrtvuju kvalitet grafike za viši FPS.

Izvor: benchmark.rs / ubergizmo.com