Netflix je predstavio prvi trejler za svoj dugo očekivani remake filma „Avatar: The Last Airbender“, projekta na kojem se radi već pet godina. Jednoipominutni teaser pruža kratak pogled na glumačku ekipu i ključne scene, stvarajući očekivanje za njegovo objavljivanje 22. februara 2024.

Prethodno, u junu, Netflix je ponudio kratak tizer od 37 sekundi, sa simbolima četiri nacije (Vodena plemena, Zemaljsko kraljevstvo, Vatrena nacija i Vazdušni nomadi) i najavljujući datum izlaska 2024. godine. Dok je raniji događaj uključivao rasprave o procesu snimanja, kao što je „dan frizure“, najnoviji trejler omogućava publici da svjedoči transformaciji glumačke ekipe. Među poznatim glumcima su Gordon Cormier kao Aang, Kiawentiio kao Katara, Daniel Dae Kim kao Gospodar vatre Ozai i Ian Ousley kao Sokka.

Uprkos ovom bližem pogledu na nadolazeću seriju, i dalje se postavljaju pitanja o tome kako će se mjeriti s originalom. Godine 2020., odlazak kokreatora originalnog filma „Avatar: The Last Airbender“, Michaela DiMartina i Bryana Konietzka, izazvao je zabrinutost. DiMartino je objasnio svoju odluku da ode, rekavši: „Shvatio sam da ne mogu da kontrolišem kreativni pravac serije, ali sam mogao da kontrolišem kako ću reagovati.“ Navodeći potrebu da zaštiti svoju sreću i kreativni integritet, on je priznao potencijal emisije, ali je napomenuo da to neće biti u skladu s njegovom vizijom projekta.