OnePlus 9 RT, smartfon o kojem se sada šuška trebalo bi da bude ozvaničen za manje od sedmicu dana, tačnije 13. oktobra

 

Kad je u pitanju OnePlus 9 RT model, ovo je u suprotnosti sa ranijim datumom izlaska o kojem se pričalo, a koji je bio 15. oktobar. Uskoro ćemo saznati koji je datum tačan.

Iako je OnePlus zvanično odustao od svoje T serije, koju su obično predstavljali u drugom dijelu godine, čini se da ipak nisu u potpunosti. Kad su lansirali OnePlus 9 i 9 Pro, uz njih su ubacili i model OnePlus 9R bez Hasselblad kamera i sa Snapdragon 870 čipsetom.

Očekuje se da će telefon doći sa Androidom 11 i  navodno u tri boje. Prvi zvanični renderi za štampu, koji su procurili prikazuju dizajn, sa glavnim fokusom na kamere.

OnePlus 9 RT datum izlaska

Najavljeni OnePlus 9 RT smartfon će ustvari biti osvježenje modela OnePlus 9R koji je lansiran u aprilu.

Do sada su glasine bile za 9 RT da dolazi sa 6.55-inčnim ekranom i osvježenjem od 120 Hz, baterijom od 4.500 mAh i punjenjem od 65 W. Sve te karakteristike identične su prethodniku.

Velika nadogradnja u odnosu na prethodni model mogao bi biti senzor glavne kamere, za koji se šuška da prelazi na Sonyjev 50MP IMX766. Mogli bi da vidimo i promjenu sa Snapdragona 870 na 888.

Da li će OnePlus 9 RT biti dostupan i kod nas i po kojoj cijeni, zasad nije poznato. On bi vjerovatno mogao da bude dostupan samo u Indiji i Kini kao i OnePlus 9R.

(IT mixer)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.