U slučaju da osjetite da vam se iPad mini počinje osjećati premaleno po vašem ukusu, mogli biste imati sreće jer prema analitičaru Ming-Chi Kuo koji tvrdi da se očekuje da Apple 2021. godine izbaci veću verziju iPad mini-ja.

Priča se da je veća verzija s 8,5-inčnim ekranom, koji je za 0,6 inča veći od trenutnog iPad mini modela koji ima 7,9-inčni ekran. Nismo sigurni da li će Apple usvojiti novi dizajn za iPad mini koji bi ga više uskladio sa serijom sviđanja iPad Pro modela.

To bi omogućilo Apple-u da održi trenutne dimenzije iPad mini-ja, ali bi uveli veći ekran, sličan onome koji je Apple učinio sa 16-inčnim MacBook Pro modelom laptopa. Kuo takođe tvrdi da se očekuje i da Apple u paketu sa iPad mini modelom isporuči i 20W punjač.

U svakom slučaju, ovaj novi iPad mini očekuje se tek 2021. godine, pa nam preostaje još dosta vremena čekanja prije nego što ćemo znati službene detalje.

(Ubergizmo)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.