Očekuje se da će nadolazeći Google Pixel 8a doći s višom cijenom u odnosu na svoje prethodnike, posebno u EU, prema nedavnom izvještaju pouzdanog izvora. Dok je Pixel 7a počeo po cijeni od 500 eura, prodavci u Njemačkoj sada navode da se očekuje da će Pixel 8a početi od 570 eura. Uređaj će nuditi dvije opcije za skladištenje: 128GB i 256GB, s tim da će posljednja biti 630 eura.

Interni oglasi njemačkih trgovaca otkrivaju da će Pixel 8a biti pušten u četiri opcije boja: Obsidian (crna), Porcelain (bež), Bay (svijetlo plava) i Mint (svijetlo zelena). Međutim, vrijedi napomenuti da nisu sve boje dostupne za obje varijante pohrane, jer je model od 256 GB trenutno ekskluzivno naveden u Obsidian-u.

Pixel 8a bi trebao biti objavljen u aprilu ili maju. Prema curenjima i glasinama, uređaj će imati Googleov Tensor G3 SoC i biti opremljen sa 8 GB RAM-a. Značajno je da će se pohvaliti zaobljenijim dizajnom od svog prethodnika, a postavka zadnje kamere će uključivati ​​dvije kamere unutar ‘vizira’ koji se proteže preko cijele stražnje strane telefona – karakteristična karakteristika Pixela koja je lako prepoznatljiva.

(GSMarena) (Foto: Smartprix)