Google je nedavno tiho predstavio mogućnost da korisnici odregistruju svoj broj telefona sa RCS servisa za slanje poruka. Google trenutno slanje svih Android poruka vrši preko RCS-a, što korisnicima omogućava da šalju poruke preko interneta umjesto preko SMS servisa. RCS omogućava deljenje fotografija u punoj rezoluciji, kucanje obaveštenja i druge funkcije kako za individualne tako i za grupne teme.

Nova Google-ova stranica sada nudi instrukcije kako da isključite „Chat funkcije“, što efektivno isključuje i RCS razgovore. Stranica sugeriše da se razgovori lako mogu isključiti pre nego što se prebacite na novi Android telefon ili se u potpunosti prebacujete na iMessage za iPhone.

Međutim, u slučaju da nemate pristup starom telefonu, ili ukoliko zaboravite da isključite chat prije razmjene uređaja prilikom kupovine/prodaje, sada je moguće popuniti onlajn formular i ručno isključiti chat funkcije.

Sve što je potrebno, jeste da se unese broj telefona koji je povezan sa chat funkcijama kao i unošenje jednokratnog koda koji će korisniku biti poslat preko SMS poruke.

(Nezavisne)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.