YouTube zvanično ulazi u NFT „igru“, tako da će jutjuberi moći prodavati svoj video sadržaj kao NFT.

Potvrđeno je da YouTube uvodi nove alate za kreatore video sadržaja, uključujući i opciju za monetizaciju kratkih videa (YouTube Shorts), e-commerce i alate koji će jutjuberima omogućiti da prodaju svoj sadržaj kao NFT.

Izvršna direktorka YouTube-a Suzan Vučicki ranije je nagovijestila da platforma razmatra eksperimentisanje sa NFT.

„Uvijek smo fokusirani na proširenje YouTube ekosistema kako bismo pomogli kreatorima da iskoriste nove tehnologije, uključujući stvari poput NFT-a, dok nastavljamo da jačamo i unaprjeđujemo iskustva kreatora i obožavalaca na YouTube-u“, napisala je tada.

YouTube nije jedini koji implementira NFT. Twitter je u januaru predstavio NFT funkciju koja omogućava korisnicima da imaju NFT profilne fotografije, a Meta takođe razmatra da dovede NFT na svoje platforme Facebook i Instagram.

Neki jutjuberi su već prodali svoje originalne video snimke kao NFT.

U aprilu 2021, Kara Kaningem (ranije poznata kao Kris Kroker), prodala je kultni video „Leave Britney Alone“ kao NFT za više od 41.000 dolara.

Ostali poznati video snimci koji su prodati kao NFT uključuju Charlie Bit Mi Finger (761.000 dolara), Nian Cat (za 600.000 dolara) i David After Dentist (za više od 11.000 dolara).

(B92 / Original Magazin / Indepedent)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.