Microsoft će od 21. aprila da promijeni ime svog popularnog seta kancelarijskih aplikacija, pa će Office 365 postati Microsoft 365

 

Ako u svom pretraživaču naiđete na Microsoft 365, nemojte da pomislite da je izašao novi proizvod iz „kuhinje“ ove kompanije. To je Microsoft rebrendirao svoj popularni set kancelarijskih aplikacija Office 365.

Novinu koju će kompanija da predstavi je Family Safety aplikacija koja će da prati vrijeme provedeno pred ekranom.

Microsoft je najavio i novu uslugu pod nazivom Microsoft Editor. Microsoft Editor je AI alat za pomoć pri pisanju koji preuzima Grammarly. Microsoft Editor pomoći će vam da pouzdano pišete na 20 jezika. Budući da ga je moguće koristiti na Microsoft Edge i Google Chrome preglednicima pomoću ekstencije, pomoći će vam kad god ste na internetu, od pisanja e-maila do objavljivanja vaše priče na Facebooku.

Microsoft Editor ima dva različita sloja. Besplatno izdanje sadrži osnovne karakteristike kao što su pravopis i osnovne gramatike u Wordu, Outlook.com i na webu. Ali uz Microsoft 365 za ličnu i porodičnu pretplatu, moći ćete imati i pomoć pri pisanju gramatike i stila, kao što su jasnoća, konciznost, formalni jezik, prijedlozi vokabulara i još mnogo toga.

Moći ćete i da označite rečenicu i AI će vam ponuditi prijedloge bolje strukture. Alat će imati i opciju provjere da li postoji sličan sadržaj, odnosno da li je vaš tekst plagijat.

PowerPoint Designer dobiće preko 8000 fotografija i 175 videa od moćnog provajdera Getty images. I PowerPoint, kao i Excel i Word dobiće mnoštvo novih templejta.

 

Cijene za Microsoft 365 paket

 

Cijene će da ostanu iste kao i kod Office 365 ponude.
Za privatne korisnike 10 evra mjesečno po korisniku ili 99 evra godišnje za zajedničko korišćenje do 6 članova.

Za jednu osobu cijena će biti 7 evra mjesečno, odnosno 69 godišnje.

Cijena za poslovne korisnike je 8,80 evra za business, 10,50 evra za business premium i 4,20 evra za business essentials pretplatu uz godišnje plaćanje.

Microsoft 365 pored Office aplikacija i dalje nudi terabajt OneDrive prostora po osobi i 60 minuta za Skype telefonske pozive mjesečno.

(IT mixer)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.