Xbox Game Studios i Mojang su najavili izuzetno veliko besplatno ažuriranje za Minecraft Legends, koje će biti dostupno na svim platformama. Ovo ažuriranje, nazvano „najvećim ažuriranjem“ igre do sada, donosi niz novih elemenata, uključujući vještice, žabe, clangera i mnoge druge dodatke.

Jedan od ključnih dodataka su vještice, koje su predstavljene kao „tajanstvene, ali voljne saveznice“. Vještice će pružiti podršku igračima bacanjem otrovnih napitaka na neprijatelje, dodajući novu dimenziju taktičkim borbenim situacijama.

Pored vještica, igrači sada mogu izgraditi kotao koji ima funkciju pojačavanja saveznika u svom okruženju. Ovo otvara nove strategije i taktike u igri, pružajući dodatne mogućnosti za igrače da optimizuju svoj timski rad.

Još jedan novi saveznik koji se uvodi u igru je žaba. Žabe imaju jedinstvenu sposobnost da skaču dva puta više od ostalih mountova i plivaju znatno brže. Ovo čini žabe izuzetno korisnim za brzo kretanje u Overworldu, nudeći igračima alternativu u raznolikosti transportnih sredstava.

Uz ova nova stvorenja, igra će sadržavati i dva nova Piglina u obliku Clangera i Air Choppera. Clanger koristi simbole za odbijanje protivnika, dok Air Chopper razbacuje neprijatelje u različitim pravcima, dodajući element haosa u borbe.

Osim toga, ažuriranje donosi brojne druge promene i poboljšanja, uključujući prilagođene postavke igre, unapređenja u pronalaženju puta, različite PvP (Player vs. Player) nadogradnje i mnogo toga. Potpune bilješke o zakrpi igre dostupne su na zvaničnoj veb stranici, pružajući detaljan uvid u sve novine koje donosi ovo impresivno ažuriranje Minecraft Legends igre.

(PlayZine)