OnePlus pametni telefoni su vrhunski uređaji. Pravi biser je i novi OnePlus 8 Pro koji je na DxOMark listi kamera uspio uskočiti među deset najboljih

 

Postignuvši ukupni rezultat od DXOMARK listi kamera od 119 bodova, OnePlus 8 Pro je dobar izbor za ljubitelje fotografije pametnih telefona skinuvši  sa 10. mjesta Samsung Galaxy S20 +.

Podsjetimo se, OnePlus 8 Pro se na tržištu pojavio u aprilu ove godine, a radi se o vrhunskom uređaju koji može konkurisati svim onim najboljim pametnim telefonima na svijetu.

Krasi ga vrhunski dizajn, kvalitetni materijali, aluminijski okvir, stakleno kućište zaštićeno Gorilla Glas 5 staklom. Ima veliki 6,7 inčni AMOLED ekran, moćni Snapdragon 865, te puno radne i interne memorije.

Prema DxOMark testovima OnePlus 8 Pro je po zadnjima kamerama za nijansu bolji od Samsung Galaxy S20+ i iPhone 11 Pro Max smartfona. Nešto slabiji od nevjerojatnog Xiaomijevog Mi CC9 Pro Premium i Huawei Mate 30 Pro.

Glavna kamera na OnePlus 8 Pro ima izvrsne slike, uz najbolju ekspoziciju, boju i detalje koje smo vidjeli.

Evo i ključnih karakteristika kamera:
• Glavna 48MP kamera, 1/1.43 inčni Quad-Bayer senzor (12MP), 25mm ekvivalent, otvor blende f/1.8, višesmjerni fazni/laserski autofokus (PDAF/Laser), optička stabilizacija slike (OIS)
• Telefoto 8MP kamera sa senzorom od 1.0µm piksela, otvor blende f/2.4, 3x optički zoom, PDAF, OIS
• Širokougaona 48MP kamera, 1/2.0 veličina senzora 0.8µm piksela, 14mm ekvivalent, f/2.2 otvor blende, PDAF
• Kolor filter 5MP kamera, otvor blende f/2.4
• dvotonski LED blic

Po DxOMark listi izgleda da je model dobio ukupno 119 bodova od 126 bodova kada su u pitanju fotografije i 103 boda kada je u pitanju video. To znači da je model stvarno dobar u fotografisanju prema DxO, ali ne toliko dobar u snimanju videa.

Uz vrlo dobar foto rezulat od 126 bodova, njegov primarni fotoaparat je vrlo blizu najboljih rezultata za ekspoziciju i boju. Detalji su dobri i u statičkim scenama, buka je slaba u većini uslova, a autofokus je uglavnom precizan.

(IT mixer)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.