Startup OnwardMobility iduće godine namjerava da lansira nove 5G BlackBerry telefone s fizičkom tastaturom

 

Nekad davno BlackBerry brend je predstavljao najpouzdanije pametne telefone za poslovne namjene, koje su koristile i brojne državne agencije širom svijeta za sigurnu komunikaciju.

Pojavom Androida i novih modela iPhone-a, BlackBerry je počeo da tone. Njegov pad ga je zaustavio prije nekoliko godine TCL koji je pokupovao licence i krenuo u oživljavanje brenda.

Na žalost, taj dil nije ispao kako treba. Korisnici su zaključili da je pametni telefon s fizičkom tastaturom zbog koje je žrtvovana veličina ekrana stvar prošlosti, pa TCL nije ostvario željene rezultate prodaje. Zbog toga je u februaru ove godine najavio napuštanje dalje proizvodnje. Too je značilo definitivnu smrt brenda.

Međutim, kako se čini, BlackBerry ima novu šansu za uskrsnuće. Startup tvrtka OnwardMobility je odlučila da otkupi prava na intelektualno vlasništvo i licence za patente. Najavila je da će u prvoj polovini iduće godine izdati nove BlackBerry 5G telefone, koji će raditi na Androidu, imati izuzetno kvalitetnu zaštitu i svakako fizičku tastaturu.

CEO kompanije Peter Franklin povodom ovoga je izjavio da će na izradi novih telefona sarađivati direktno s BlackBerry-em i FIH Mobile Limited, kompanijom kćeri Foxconn Technology Group.

Hoće li OnwardMobility da uspije u onome što TCL-u nije pošlo za rukom tek treba da vidimo. Očigledno je da BlackBerry brend ima novu šansu za veliki povratak na scenu.

(Vidi)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.